Cégtörténet

TÖBB MINT 100 ÉV TAPASZTALATA A BAROMFIHÚS FELDOLGOZÁSBAN

Magyarországon a baromfiipart elsők között 1896-ban Orosházán alapította meg a B. M. Bernardinelli család, így Orosháza méltán nevezhető a magyar baromfiipar bölcsőjének. A továbbfeldolgozó üzem első csarnokait 1968-ban adták át. A cég termékfejlesztésben mindig is vezető szerepet játszott, több mint két évtizede elsőként kínált a fogyasztók számára libamájkonzervet és vákuumcsomagolt baromfi virslit. Márkázott termékei jól ismertek mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon.

A termékek közös előnye és egyben versenyképessége abban rejlik, hogy a baromfiipari kínálatban az egyik legmagasabb technológiai feldolgozottsági fokú szegmenst képviseli.

A jelenlegi tulajdonosi körrel 2009 novembere óta működik a cég, a Merian név megőrzése miatt Merian Foods Kft. a hivatalos cégnév. A Kft. többségi tulajdonosa egy agrár vállalkozás, kisebb részben pedig a cég menedzsmentje.

Márkáink

A vállalat a magyar baromfifeldolgozó cégek közül elsőként jelent meg márkázott készítményekkel az ORSI és a REX CIBORUM termékcsaláddal.

A Merian Foods Élelmiszeripari Kft. széles termékválasztékot kínál, amely a minőségi feltételek megőrzésével képes kielégíteni a változatos vásárlói szükségleteket.

A REX CIBORUM, a liba-, és kacsamájból készült termékek védjegye, mint a latin eredetű kifejezés is sugallja – „a királyok étke, az étkek királya”. REX CIBORUM márkanév alatt értékesített liba- és kacsamáj specialitásaink a legexkluzívabb luxustermékek közé sorolhatóak a hazai és világpiacon. A gyártott májtermékeket különféle ízesítéssel, többféle kiszerelésben, konzerv és félkonzerv formájában gyártunk és forgalmazzuk.

Az ORSI termékek sokszínű termékskálát takarnak, előállít a cég virsli, májas, felvágott, párizsi, és konzerv termékeket, amelyek több ízben, csomagolásformában és méretben elérhetőek.

Annak érdekében, hogy minél több fogyasztóhoz eljussanak termékeink 2002-ben indult el az ALETTA márkánk, melynek alapja: minőségi áru elérhető áron.

A Merian Foods Kft. a folyamatos termékfejlesztés mellett fokozottan figyel a vásárlói igények kielégítésére. A termékek magas minőségét garantálja az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer, valamint az IFS élelmiszer-biztonsági rendszernek megfelelő termékelőállítás, illetve a HACCP rendszer működtetése.

Sör-Virsli Fesztivál belépő