ORSI füstölt virsli káposztás rétesbe tekerve

Hozzávalók

Füstölt virsli

ORSI füstölt hámozott virsli

- mirelit réteslap

- tojás

- savanyúkáposzta

- füstölt szalonna

- fokhagyma

- friss kapor

- tejföl

- őrölt bors, só

- szezámmag

- joghurt

Az elkészítés

ORSI füstölt virsli káposztás rétesbe tekerve

A kockára vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, a megmosott kicsavart savanyúkáposztát hozzáadjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és friss vágott kaporral tovább ízesítjük. Készre pároljuk, majd, hagyjuk hülni.

A mirelit réteslapokat kiengedjük. Az egész tojásokat felverjük és ecsettel megkenjük a réteslap széleit. Felhevített serpenyőben a virslit megpirítjuk. A réteslap közepébe felhalmozzuk a káposztát, rátesszük a megsütött virsliket, majd még egy réteg káposztával lezárjuk és felcsavarjuk a réteslapba.

Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsibe, előmelegített sütőben 180 Celsius fokon kb. 30 percig sütjük. Joghurttal tálaljuk.

Jó étvágyat!