Szarvasgombás kacsamájpástétom fokhagymás pirított baguetten, céklakompóttal

Hozzávalók

Kacsamáj parfé szarvasgombával

- 1 doboz Rex Ciborum szarvasgombás kacasmájpástétom

- cékla

- barna vagy fehér baguette

- só, bors

- méz

- balzsamecet

- fokhagyma

Az elkészítés

Szarvasgombás kacsamájpástétom fokhagymás pirított baguetten, céklakompóttal

A kacsamájpástétomot felszeleteljük, olajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Rátesszük az előre megpirított, fokhagymázott bageuettre.

Házilag elkészített céklakompóttal ajánljuk. A megmosott céklát egy kisebb tűzálló edénybe téve, só-ágyazva 150 Celsius fokon 2 – 2,5 óórát sütjük. Amikor a cékla megpuhult, kivesszük a sütőből, hideg vízbe téve átmossuk a sótól és meghámozzuk. Kisebb gömbökre vagy kockára vágjuk.

Mézzel, balzsamecettel ízesítjük, lehűtve tálaljuk. Salátát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat!